اپلای رشته مهندسی پلیمر؛ بهترین کشور برای تحصیل رشته پلیمر
در سالهای اخیر تمایل دانشجویان و حتی دانش اموزان به مهاجرت تحصیلی بیش از پیش به چشم میخورد.و چون هزینه های تحصیلی برای دانشجویان رشته های مهندسی از سایر رشته های دیگر پایین تر است بیشتر شاهد مهاجرت دانشجویان مهندسی به کشور های اروپایی و کانادا و امریکا هستیم.رویای اپلای و مهاجرت از نوع تحصیلی تقریبا از وقتی میخواهیم انتخاب رشته دانشگاهی کنیم در سر خیلی از ماها وجود دارد. و از انجایی که یکی از مناسب ترین زمان برای این نوع مهاجرت برای کارشناسی ارشد و دکتراست میخواهیم اطلاعاتی در این زمینه که مختص دانشجوهای مهندسی پلیمر میباشد ارائه کنیم. رشته پلیمر نیز از رشته های مهندسی پر طرفدار برای تحصیل در خارج از کشور و اپلای در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری پلیمر میباشد. اپلای رشته مهندسی پلیمر در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری بیشتر به چشم میخورد. جهت آشنایی با نحوه اپلای و تحصیل خارج از کشور این گفتاره را دنبال کنید.
اپلای در مهندسی پلیمر
همانطور که میدانید مهندسی پلیمر رشته نو ظهوریست که در سالیان گذشته پیشرفت های چشمگیری داشته است و کشورهای صنعتی به دنبال جذب نیروی متخصص هستند. اما به طور کل اپلای(apply) یک سری اقداماتی است که منجر به اخذ پذیرش یک فرد در دانشگاه مد نظر که خارج از کشور فرد است میشود. در این مقاله سعی داریم درباره این روند مختص به مهندسین پلیمر صحبت کنیم.پس با ما تا اخر مقاله همراه باشید.
روند اپلای رشته مهندسی پلیمر چگونه است و چه اقداماتی باید انجام دهید؟
به طور کلی اگر بخواهیم به صورت تیتر وار مراحل را بگوییم باید بدانید که صحبت با اساتید و مصاحبه با انان و یا هیئت پذیرش ترجمه مدارک نگارش انگیزه نامه SOP تکمیل و پرکردن فرم های ویزا چک کردن ددلاین ها تقویت زبان انگلیسی و.. تا تهیه بلیت هواپیما همگی مهم هستند. اپلای کردن apply یک فرایندی است که از مراحل متعدد ومختلفی تشکیل میشود و دانشجویی که قصد اپلای دارد برای تحصیل در کشوری که مد نظر دارد باید بتواند با توجه به روحیات خود فرهنگ ان کشور رنک دانشگاه انتخابی دقیق داشته و با آشنایی کلی از مسیر پیش رو به بهترین وباکیفیت ترین حالت گام بردارد تا به سرعت موفق به دریافت پذیرش در دانشگاه مدنظر خود شود.
بهترین کشور برای تحصیل خارج از کشور رشته مهندسی پلیمر
انتخاب کشور ودانشگاه مناسب برای
اپلای رشته مهندسی پلیمر تصمیم بسیار مهمی است که باید با تحقیق زیاد ان را به دست اورید زیرا نه تنها چندسالی که در مقطع مورد نظر درس میخوانید بلکه بعد از اتمام درستان و برای ورود به صنعت به طور مثال، تحت تاثیر این انتخاب است و پیشنهاد میشود در رشته مهندسی پلیمر بر روی دانشگاه های دو کشور المان و کانادا دقت بیشتری داشته باشید. هردوی این کشور ها از کشورهای توسعه یافته ای هستند که مهندسین پلیمر به خوبی میتوانند در ان فعالیت کنند. در قدم اول دانشجویانی را پیدا کنید که در این دو کشور هستند و از انها راهنمایی بخواهید زیرا روحیات و تخصص شماست که کشوری را برای شکا مناسب یا نامناسب میکند. روند اروپا را از دانشجویان ان کشور ها و روند امریکا و کانادا را از کسانی که در این کشور ها هستند بپرسید چون ممکن است کمی متفاوت باشد اما به طور کل مراحل یکیست.خوب دانشگاه ها را بشناسید درباره انها بپرسید به وبسایت های خود دانشگاه ها بروید و اطلاعاتی که میخواهید را به دست اورید به طور مثال معدل مورد قبول تعداد مقالات مورد قبول شرایط زندگی اطراف دانشگاه نمره زبان و… معمولا در وبسایت ها وجود دارد و برای هر دانشکده به صورت جدا تعریف شده است. وبسايت اکثر دانشگاهها به شما خلاصهای از چارت درسی و به قولی دورههای آموزشي که در ان واحدهای اختیاری و اجباری وجود دارد و نیز اطلاعاتی کلی به عنوان مسير شغلي که معمولا پس از فارغ التحصيلي وجود دارد ذکر شده است. ایالت هایی در کانادا وجود دارند که هزینه های زندگی در انها پایین تر از تورنتو و ونکوور میباشد. باید در نظر بگیرید که شما هفته ای 20 ساعت اجازه کار دارید که شغل نیمه وقت محسوب میشود.
ایمیل به اساتید و دانشگاه ها
با توجه به اینکه کدام کشور را انتخاب کردید باید با اساتید یا دانشگاه مکاتبه کنید. در وبسایت هر دانشگاه قسمتی وجود دارد که شما میتوانید با كارمندان بخش پذيرش دانشجویان يا فارغ التحصیلان آن دانشگاها اتباط بگیرید که این امکان را به شما میدهد تا اطلاعاتی مفید درباره ر آن دانشگاه و حتی پوزیشن خاصی که دنبال ان هستید به دست آورید البته ممکن است استاد مد نظر شما پوزیشنی که دارد را اعلام نکند پس صرفا به این مورد بسنده نکنید. همچنین میتوانید قبل از ارتباط گرفتن با اساتید اگر سوالی دارید در باره اخذ پذیرش و.. دارید از کارشناسان ان بخش بپرسید.برای انجام این کارقسمت جستوجو را در وبسايت دانشگاه باز کرده،به صفحه پذيرش بروید. گزينههایی از جمله ايميل یا اطلاعات تماس اساتید وجود دارد.و تقریبا پوزیشنها و بورسیه و ایمیل و راه ارتباطی با اساتید در بخشContactsاست . بهتر است بدانید در کانادا همه چیز دست استاد شماست و باید برای اپلای به کانادا کفش اهنینی بپوشید و با اساتید ارتباط بگیرید در حالیکه امریکا اینطور نیست و از دانشگاه باید شروع کنید.جالب است بدانید که در کانادا دپارتمان پلیمر وجود ندارد و شما با توجه به فیلد کاری،علاقه و یا مقالاتی که کار کردید باید به دنبال اساتیدی در دپارتمان مهندسی شیمی مهندسی پزشکی و یا مهندسی مواد باشید. مثلا به 100 استاد ایمیل دهید و با انها مکاتبه کنید از این تعداد ممکن است فقط 20 نفر رزومه شما را ببینند و تنها 2 الی 3 نفر رزومه شما را قبول داشته و بگویند که باید اپلای کنید.
خواندن مقاله زیر به شما پیشنهاد میشود:
ایمیل ارسالی باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟و چه مواردی در رزومه مهم است؟
ایمیلی که به استاد مد نظر میدهید باید در حدود 2 پاراگراف باشد که به طور خلاصه باید بگویید در چه زمینه ای کار کردید و ایا مقاله داری یا خیر و فایل رزومه خود را به صورت اتچمنت attachment درون ایمیل خود قرار دهید. اگر برای ارشد میخواهید اپلای کنید معدل و دانشگاه شما مهم است. و اگر برای دکترا اقدام میکنید علاوه بر موارد گفته شده مقاله و publication شما نیز مهم است. اینکه برخی میگویند دانشگاهم سراسری نبوده پس نمیتوانم اپلای کنم و یا پیپر ندارم و حتی معدلم جالب نیست کاملا اشتباه است زیرا رزومه ای که برای یک استاد مینویسید مجموعه ای از ویژگی های یک فرد را نشان میدهد و ممکن است معدل متوسط شما را نمره زبان خوب پوشش دهد و یا مقاله های شما دانشگاهتان را. پس نا امید نشوید و به ارسال رزومه و پیگیری ان مصمم باشید و شرایط و مینیمم نمرات را از سایت دانشگاه چک کنید.
چه زمانی مکاتبه کردن را باید شروع کنید؟
جواب این سوال ساده است زمانیکه رزومه شما کامل شد شروع به این کار کنید و باید بدانید این پروسه تا حدودی به شانس شما هم بستگی دارد اینکه استادی که ایمیل میدهید ایمیل شما را ببیند و پوزیشن داشته باشد یا خیر و اینکه رقبای شما چه کسانی هستند. اما مطلبی که عنوان میکنند این است که از اواخر تابستان ایمیل زدن را شروع کنید و هر ماه تا 2 الی 3 بار به همان چند استاد ایمیل بزنید بیشتر این کار را انجام ندهید چون ممکن است همان بار اول ایمیل شما را دیده باشند و رزومه شما مورد قبولشان نبوده و یا شرایط ندارند. باید بدانید که ددلاین دانشگاه ها معمولا از اواخر ابان تا اذر و دی میباشد. در این زمان به اساتید زیاد دانشگاه های زیاد و کشور های مختلف اپلای کرده و ارتباط با استاد را حفظ کنید.
ایا خودتان نیز میتوانید اپلای کنید ؟
بعد از بررسی هایی که به عمل اوردید و تصمیم قطعی خود را برای مهاجرت تحصیلی یا apply گرفتید به تمامی دانشگاه ها و اساتید مد نظر ایمیل داده و اپلای کنید تا شانس بالاتری داشته باشید(البته اگراپلیکیشن فی بالایی نداشتند) و به هیچ عنوان نا امید نشوید اینکه بین درستان فاصله افتاده و یا پیپر ندارید مسائلی نیستند که برای اساتید انقدر مهم باشد و در نهایت این پکیج رزومه شماست که برای پذیرش مهم است. و بدانید که حتما واجب نیست تا با موسسه های مهاجرت با هزینه های گزاف قرارداد ببندید و در خیلی موارد خودتان میتوانید تمامی این کارها را انجام دهید . اگر نیاز به مشورت و کمکی داشتید سعی کنید با موسسات معتبر در این زمینه صحبت کنید و در دام یک سری از انها نیوفتید.
به کدام مدارک برای اپلای رشته مهندسی پلیمر نیاز دارم؟
مدارک مورد نیاز در کشور های مختلف مانند امریکا و اروپا و کانادا میتواند کمی متفاوت باشد. اما به طور کل میتوان گفت کپی مدارک تحصیلی ترجمه شده در مقاطع قبلی که گذراندید،ریزنمراتتان رزومه شما توصیه نامه (recommendation) و احتمالا انگیزه نامه sop که البته مورد اخر برای مراحل اخر است و مهم تر از ان تاییدیه استاد و دیگر فاکتورها میباشد. پیشنهاد میشود که برای تهیه توصیه نامه و انگیزه نامه به متخصص مراجعه کنید تا کیفیت کارتان حفظ شود.
مدرک زبان( ieltst,toefl,doulingo )
همانطور که در بالا گفته شد هر دانشکده ای برای خود یک مینیمم و حداقلی برای نمرات مهم مانند ایلتس و تافل و.. دارد. اما الزان به داشتن مدرک زبان به طور مشترک در همه دانشگاه ها وجود دارد. به شما پیشنهاد میشود که برای اخذ مدرک ایلتس جنرال که اکثرا مورد استفاده است به موسسات معتبر رفته و کاملا پیگیر یادگیری زبان باشید و گول تبلیغات اینستاگرامی با عنوان های عجیب ایلتس در 3 جلسه و.. را نخورید.
ایا امتحان خاصی برای پوزیشن های خاص بدهید؟
این قسمت نیز دانشگاه به دانشگاه فرق میکند اما نکته حائز اهمیت این است که چه در مصاحبه چه ازمون باید فردی باشید که در رشته خودتان consept را درک کرده تا از ان به نحو احسنت استفاده کنید.که موسسه جهش پلیمر این امکان را برای دانشجویان هر سه مقطع فراهم کرده تا با درک رشته خود این مسیر را هموار کنید. البته باید بدانید مه ممکن است برای رشته های فنی و مهندسی ازمون GRE از شما گرفته شود که باز هم میتوانید از مراکز معتبر و ازمون های انلاین خود را محک بزنید و مهارتهای ان را یاد بگیرید.
خواندن مقاله زیر به شما پیشنهاد میشود:
پایبندی به ددلاین ها و منظم بودن
بسیاری از موقعیت ها و پوزیشن ها و فاندهایی برای شما وجود دارد که هرکدام شرایط و مدارک خاص خودرا نیاز دارند که اگر به زمان ارسال انها مدارک مورد نیاز انها و.. توجه نکنید و اصطلاحا منظم نباشید فرصت را به راحتی از دست میدهید. و ممکن است ایندتون رو دچار تغییر و تحولی کنید که اگر فقط کمی بیشتر منظم بودید این اتفاق نمی افتاد.پس مدارک مورد نیاز را قبل از زمان ددلاین اماده و به دستشان برسانید.
چه زمانی مدارکمان حاضر باشد؟
اگرقصد دارید که برای ترم مهرماه 2023 پذیرش یک دانشگاه را بگیرید، تقریبا میبایست از مهر ماه سال قبل یعنی 2022 مدارک مورد نیاز را آماده کنید. و در زمانیکه سایت دانشگاهها برای اپلای در دسترس است (دی یا بهمن ماه ) برای ان اقدام کنید. البته همانطور که گفته شد قبل از اپلای برای دانشگاه از استاد موردنظر تایید را بگیرید.
هزینه پذیرش یا ثبت نام چگونه است؟ (Application Fee)
یکی از مشکلاتی که اغلب افراد دارند اپلیکیشن فی دانشگاه نام دارد (Application Fee Payment) که در واقع پرداختن هزینه ثبت نام دانشگاه است. و باید بدانید زمانیکه ثبت نام آنلاین انجام میدهید این هزینه را با کارت های اعتباری بین المللی پرداخت نمایید.
غول مرحله اخر، فرم های پذیرش ثبت نام انلاین چیست Application form
این گزینه در اکثر دانشگاه ها مشترک است و اپلیکیشن فرم مجموعه ای است که شما به صورت آنلاین پرمیکنید. این فرم شامل اطلاعات تحصیلی و شخصی است. در این مرحله شما ابتدا شرایط هر دانشگاه را مطالعه کنید به عنوان مثال رشته و مقطع و سپس باید تعداد زیادی فرم در این مرحله پر کنید.
نتیجه گیری
فرایند اپلای رشته مهندسی پلیمر تقریبا از 6 ماه تا یکسال زمان میبرد و کشور های المان و کانادا برای پلیمر کشور های به نسبت خوبی هستند فقط هزینه های زندگی را حتما براورد کنید. و بدانید باید در رشته مهندسی پلیمر قوی بوده تا بتوانید برایشان نتیجه داشته باشید. موسسه جهش پلیمر بستری را فراهم کرده تا به صورت غیر حضوری مفهوم درسها را یادگرفته و خود را تقویت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید